27 Haziran 2017 Salı

MDC (Hardcore Punk/USA) • Lifelock • Poster-iti // 16.07.17 @ Dorock Taksim

Poison Idea, Dead Kennedys, Bad Brains, Minor Threat gibi Amerika hardcore punk sahnesinden çıkan en önemli ve köklü gruplardan biri olan MDC ilk kez İstanbul'da konser verecek ve topluluğa lokal sahnemizden Lifelock ve Poster-iti eşlik edecek!
16 Temmuz Pazar gecesi hepberaber bir tarihe tanıklık edeceğiz...

MDC (Hardcore Punk / USA)
1979 yılında Austin/Teksas'da kurulan hardcore punk grubu MDC, şarkı sözlerinde hayvan hakları, LGBT hakları, insan eşitliği ve kapitalizm karşıtı gibi konulardan bahseder.
İlk albümünü Jello Biafra'nın bağımsız plak şirketi Alternative Tentacles yoluyla 1982 yılında, albümü takiben "Rock Against Reagan" aktivitelerininde içinde bulundukları 1983 döneminde "Multi-Death Corporations" isimli EP'sini Crass Records etikletiyle yayınlamış ardından 1984 yılında "Millions Of Dead Children" isimli EP'yi kaydetmiştir.
MDC kısaltması ilk kez Millions Of Dead Cops açılımıyla ortaya çıkmış ancak sonraki albümlerinde grup tarafından birçok farklı anlamda kullanılmıştır. Bunlardan bazıları: Multi-Death Corporations, Millions Of Dead Children, Metal Devil Cokes, Millions Of Damn Christians, Millions Of Deceived Citizens 'dır.


LIFELOCK
Punk Rock başta olmak üzere Thrash ve benzeri tarzları da müziğinde barındıran Lifelock, 16 senedir yarı aktif olarak, 3 kişilik kadrosuyla müzik hayatına devam etmektedir. 2004 yılında "Under Pressure" isimli bir EP yayınlamış ve 2023 sonbaharında çıkaracağı albüm için son hazırlıklarını yapmaktadır. 


POSTER-ITI
2003 yılında Taksim, İstanbul'da kurulan Poster-iti yıllardır şanssızlık eseri birçok kez kadro değişikliği geçirmiş olsada yoluna hızını kesmeden devam etmektedir. 2005 yılında ilk kadroyla yayınlanan "Sarı Çizgiyi Geçmeyiniz" demo albümündeki '77 punk/Oi! etkileri, 2006 yılındaki vokal değişikliğiyle yerini 80'ler etkili çiğ punk rock müziğine bırakmıştır.


KAPI AÇILIŞ: 20:00
GİRİŞ ÜCRETİ: 30TL


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir: