7 Aralık 2015 Pazartesi

HARD SKIN (UK) + THE AYILAR + POSTER-ITI // 22.01.2016 @ TheMekan, Istanbul


HARD SKIN (Oi! Punk, İngiltere)
1996 yılında, Fat Bob, Johnny Takeaway ve Nosher üçlüsünün kurduğu Hard Skin, '70’ler döneminin klasik Oi! grupları Cockney Rejects, Sham 69 ve Cock Sparrer'dan aldığı ilhamla yola çıkarak, bunu dozu yüksek mizah ile yorumlayan komedi temalı Oi! punk grubudur.
1996 yılındaki ilk albümleri "Hard Nuts and Hard Cunts" çok kısa süre içinde street punk klasikleri arasına girmeyi başarmıştır.
Altkültürler ile ilgili herşeyi alaya alabilen Hard Skin, skinhead'lerin tarihini aydınlatır ve altkültürel kimlik anatomisini ortaya koyar.
Eğlencenin hiç eksik olmadığı konserlerinde skinhead'lerden daha çok punk'ları görmenin mümkün olduğu bunun yanında indie kitlelerden de fazlaca takipçisi bulunan topluluğun geçmişine bakacak olursak elemanlarının Wat Tyler, Thatcher on Acid, Schwartzeneggar, A Touch of Hysteria gibi anarko/peace punk gruplarında yer aldıklarını görebiliriz. Grubun geçmişi ve tavrı nedeniyle konserleri kalıplaşmış Oi! konserleri gibi testesteron kokmaz ve çoğu zaman Riot Grrrl, Queercore, Hardcore Punk grupları ile sahneyi paylaştıklarına tanık olabiliriz.
Klasik Oi! punk severim diyorsanız ve İngiliz mizahından nasibinizi almak istiyorsanız bu konseri kaçırmayın diyoruz...


THE AYILAR
2003’ten beri kendi şarkılarıyla sahnelerde olan street punk, ska, reggae tarzlarını kendine özgü tarzları ve tavırlarıyla harmanlayan The AYILAR, hayatın içinden herkesin yaşadığı ama göremediği konuları, uzatılmış süslü sözler yerine herkesin anlayabileceği ve düşünebiliceği basit sözlerle ele alıyorlar. 


POSTER-ITI
2003 yılında İstanbul’da kurulan Poster-iti, 80’li yılların İngitere punk müziğinden etkilenmiş, politik duruşa sahip ve köklerini tavizsiz devam ettiren yerel sahne içinde nesli tükenmekte olan punk gruplardan birisidir.

https://www.facebook.com/posteriti

Kapı Açılış: 20:00
Giriş: 25TL


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir: