29 Aralık 2011 Perşembe

Alien Kulture - Asian Youth "7 (1979) / Unreleased Demo (1981)

Alien Kulture 1979- 1981 yılları arasında aktif kalan Pakistan'lı orta halli göçmen ailelerin çocukları tarafından güney Londra'da kurulmuş punk rock grubudur. Ekonomi okuyan vokalleri Ausaf Abbas'ın politikaya olan ilgisine ilk kez izlediği Sex Pistols'dan etkilenişi eklenince çocukluk arkadaşları ile bir grup kurmaya karar vermiştir. O zamanın başbakanı Thatcher'ın göçmenler için söylediği "yabancı kültür" lafı ve farklı kültürlerdeki insanların İngiliz toplumuna kötü örnek oluşturacağını düşünmesi gruba koyacakları isim olan Alien Kulture için asıl ilham kaynağı olmuştur. Topluluk kurulduktan sonra Anti-Nazi League ve Rock Against Racism konser serilerine katılıp Asyalı göçmenlerin yaşadığı umutsuzlukları ve İngiltere'de yaşanan etnik kökeni farklı insanların yaşadığı problemleri dışa vurmuştur. Yazdıkları şarkılarda hep yaşadıkları sorunları anlatmışlardır. Bu problemlerden birine değinecek olursak; grup elemanlarından Pervez Bilgrami okulda kendilerine saldıran 20 kişilik çete yüzünden tenefüste saklanmak zorunda kaldıklarını söylemiştir.
Çok kısa bir süre içersinde topluluğun haberleri çabuk yayılmış ve özellikle Asya televizyon kanallarında çok büyük ilgi görmüştür. Grubun ilk ve tek single'ı olan "Asian Youth"u meşhur radyo DJ'i John Peel'e yollamışlar ve kendisinden büyük destek görmüşlerdir. Grup elemanlarının aileleri zamanın şartlarından dolayı çocuklarının yaptıklarını duyunca oldukça korkup paniğe kapılmışlardır. Buna rağmen Alien Kulture üyeleri eğer ailelerinin konserlere gelip destek verselerdi bu baskının biteceğine inanmışlardır. 1981 yılında Alien Kulture sadece verdiği 30 konserin ardından dağılma kararı almıştır ve sonrasına yani günümüze baktığımızda önceden aşina olduğumuz bir sonu görüyoruz. Grup elemanlarının hepsi şuan büyük şirketlerde kendilerine yer edinmişlerdir. Örneğin elemanlardan Huw Jones, Leeds şehrinde  hükümette görev almış ve bunu siyasi kariyeri için önemli bir nokta olarak görmüştür. Ausaf Abbas ise bir Amerikan bankasında müdür olarak çalışmaktadır.

"You come from different countries, you belong to different religions, you hate each other, you swear and fight but you don’t realise that you’re the same. Nothing’s achieved by being divided...Why can’t we be united?"




1 yorum:

  1. Already had the great 7' but excellent to hear the demo too.

    Sağol!

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir: